מכירים את הביטוי "יש רק הזדמנות אחת לעשות רושם ראשוני"?
אז הוא נכון. בחיים בכלל וגם בהקשר של קורות החיים שלכם. מעסיקים וחברות השמה מקבלים מאות קורות חיים לכל משרה שהם מפרסמים. איך בוררים את העיקר מהטפל? כיצד מחליטים על אילו קורות חיים להביט פעם נוספת? מה גורם לטקסט אחד לבלוט מעל השאר?
כתיבת קורות חיים זה עניין רציני. קורות חיים טובים יכולים להיות ההבדל בין משרה שמתאימה לכם בדיוק, הולמת את הציפיות שלכם ומקדמת את הקריירה לבין מצב בו קורות החיים שלכם לא יזכו למבט נוסף וייעלמו במערכת הממוחשבת לעד.
קורות החיים הם הפנים שלכם. הם כרטיס הביקור. הם המפתח שבעזרתו תפתחו – או לא תפתחו – את הדלת שתוביל אתכם אל משרת חלומותיכם. שווה ורצוי להשקיע בהם. תערכו אותם, תשפרו, תתנו לחבר לקרוא ולהעיר, תעבדו כדי שהם יהיו מעולים. ואז הם יעבדו בשבילכם.
חמישה כללים קצרים ופשוטים:
1) קורות החיים צריכים להיות ברורים, נקיים וכן, גם יפים ויזואלית. טקסט צפוף בפונט 9, ללא נקודות ובלי כותרות – לא ניתן לקריאה.
2) השפה צריכה להיות תקנית, נכונה מבחינה תחבירית וללא שגיאות כתיב. אם אתם כותבים בשפה שאינה שפה האם שלכם – זה הזמן להיעזר בחברים או מכרים שיערכו לכם את הטקסט ויעזרו לכם להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
3) כתבו מה עשיתם בתמציתיות, את עיקרי הדברים, באופן ברור וקריא. המגמה בה למדתם בתיכון, לא רלבנטית לתפקיד 15 שנה אחרי שסיימתם את מבחני הבגרות.
4) כתבו פסקת פתיחה לקורות החיים. פסקה שמבהירה מי אתם, איזה מקום עבודה אתם מחפשים, מה האתגרים המעניינים אתכם. פסקה קצרה זו תאפשר לקורא להתרשם מכם, להבין מה מניע אתכם ולדעת איזו משרה אתם מחפשים.
5) היו עצמכם. נסו להעביר את האישיות שלכם ואת מה שמבדיל אתכם ממועמדים אחרים.
רק אתם יודעים איפה עבדתם, אילו תפקידים מילאתם ומה מתאים לכם. רק אתם יודעים לאן אתם מכוונים את הקריירה שלכם. תדאגו שגם אנחנו נדע את זה. זה שווה את המאמץ ואת ההשקעה. ואחרי שעדכנתם את קורות החיים תעדכנו את הפרופיל שלכם בלינקדאין. על כך בפוסט אחר.
בהצלחה!